SOCIETATE CIVILĂ MEDICALĂ DR COICA Satu Mare
0261-766390, 0732-116820
Fizioterapia împreună cu kinetoterapia este o specialitate care se concentrează pe reabilitarea pacienților cu dizabilități fizice cauzate de leziuni sau boli.
Cunoscută și sub denumirea de medicină fizică și reabilitare, această ramură a medicinei are ca obiectiv principal să ajute pacienții să își atingă întregul potențial în ciuda limitărilor lor fizice. În atingerea acestui obiectiv, recuperarea medicala utilizează diverse tipuri de terapii, precum fizioterapia, balneofizioterapia si kinetoterapia.
Avantajele recuperării medicale
Ameliorarea durerii
Unul dintre cele mai mari beneficii ale terapiei este ameliorarea durabilă a durerii. Durerile pot avea mai multe motive, de exemplu o vătămare cauzată de sport, un accident, dureri de spate cronice cauzate de vârstă sau postură greșită.. Ședințele de terapie fizica pot ajuta la reducerea considerabilă a durerii și să împiedice crearea dependenței de analgezice, care poate fi periculoasă pentru sănătatea fizică și mentală a pacientului în viitor.
Un echilibru și o mobilitate mai bune
Persoanele care se recuperează după o accidentare sau o intervenție chirurgicală sunt, de obicei, imobilizate la pat pentru o lungă perioadă de timp, așa că le ia ceva timp să se întoarcă la activitatea normal. În acest caz, mobilitatea poate fi o provocare, iar îndeplinirea sarcinilor zilnice poate părea aproape imposibilă din cauza durerii; aici poate fi de mare ajutor fizioterapia. Cu ajutorul unui bun fizioterapeut, corpul tău va recâștiga forța, va câștiga mobilitate și flexibilitate și iși va îmbunătăți capacitatea de coordonare.
Prevenirea unei intervenții chirurgicale
Uneori, intervenția chirurgicală este inevitabilă, mai ales dacă este cauzată de o vătămare gravă. Perioada de recuperare după operație va include ca tratament și terapie fizică deoarece ajută la îmbunătățirea flexibilitîții. Dacă există o afecțiune care nu necesită intervenție chirurgicală și se dorește evitarea acesteia, un specialist în recuperare medicala poate prescrie un tratament personalizat însoțit de mai multe tipuri de terapii menite să amelioreze simptomele.
Gestionarea problemelor legate de vârsta înaintată
Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, articulațiile și mușchii lor se deteriorează. Asta înseamnă că sunt mai predispuși la leziuni și alte complicații, cum ar fi artrita și osteoporoza. Pentru a aborda aceste probleme, înainte ca acestea să se înrăutățească, este de mare ajutor un kinetoterapeut. Activitățile derulate în timpul unei sesiuni de fizioterapie vor îmbunătăți mișcarea, coordonarea și vor ajuta la păstrarea pentru cât mai mult posibil a funcțiilor organelor afectate
Tipuri de tratamente folosite în medicina de recuperare:
Fizioterapia
Fizioterapia este o formă de tratament care utilizează mici impulsuri electrice pentru a repara țesutul, pentru a stimula mușchii și pentru a crește puterea musculară.
După o evaluare fizică, terapeutul va veni cu un plan care va include una sau o combinație a următoarelor terapii: ultrasunete, terapie interferențială, stimulare nervoasă electrică transcutanată (TENS), terapie cu laser și stimulare musculară. Prin combinarea numeroaselor tehnici de fizioterapie, pacienții se pot vindeca de diferite afecțiuni, înlocuind cu succes chirurgia.
Masajul
Acest tratament include manipularea manuală a țesuturilor moi din corp. Este considerat cea mai eficientă formă de recuperare medicală și este potrivit pentru pacienții de toate vârstele. Beneficiile acestui tratament sunt îmbunătățițirea capacității de mișcare, mobilitate și relaxare, oferind în același timp ameliorarea durerii cronice
Acest tratament este potrivit pentru durerile care implică afecțiuni ale gâtului, umărului și spatelui. De asemenea, vindecă durerile de cap și problemele legate de stres.
Kinetoterapia
Includerea unui program de exerciții în sesiunile de terapie este imperativă pentru recuperarea completă. Acest lucru este crucial pentru recuperarea după o accidentare și pentru îmbunătățirea echilibrului și capacității de mișcare. Este terapia prin mișcare, efectuată prin programe speciale de recuperare medical care urmăresc refacerea unor funcții diminuate sau creșterea nivelului funcțional în diverse afecțiuni.
Exercițiile sunt axate pe întărirea mușchilor și articulațiilor, îmbunătățirea controlului asupra funcțiilor motorii și prevenirea leziunilor în viitor.
Electroterapia
Această terapie folosește diverse energii, cum ar fi curenții și impulsurile electrice, care stimulează nervii, ușurează durerea și stresul, ajutând la recuperare și vindecare completă. Contrar a ceea ce cred oamenii, electroterapia nu doare, pacientul simte doar o ușoară senzație de furnicături atunci când este supus procedurilor.
Stimularea electrică se face prin aplicarea unui curent electric într-o zonă afectată, eliminând edemele, reducând durerea și crescând tonusul muscular. Fluxul sanguin către aceste țesuturi este, de asemenea, crescut odată cu stimularea electrică.
Terapia cu laser
Terapia cu laser este o terapie non-invazivă care utilizează fascicule intense de lumină care ajută la reducerea durerilor. Această terapie vizează reducerea durerilor și a spasmelor musculare și tratează în mod eficient orice afecțiuni legate de muschi și tendoane. Îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi cea limfatică şi totodată crește răspunsul imun. Prin drenaj limfatic, stimulează secreţia hormonilor de creştere şi sporeşte procesul natural de vindecare al organismului.
Ultrasunetele
Undele sonore de înaltă frecvență sunt utilizate pentru a trata afecțiunile profunde ale țesuturilor prin stimularea circulației sângelui și îmbunătățirea activității celulare. Acest tratament accelerează procesele de vindecare și reduce spasmele musculare.
Ultrasunetele utilizează unde sonore de înaltă frecvență pentru a stimula țesuturile profunde din corp, provoând încălzirea zonei și la creșterea fluxului sanguin către aceste țesuturi.
Pentru programari https://drcoica.ro/fiziokinetoterapie/
copyrights © 2018 Millenium Management. Realizare: Gloobus Software Development. All rights reserved.